Stamboom familie van Elsacker
aantekeningen bij het onderzoek naar de stamboom / het geslacht van Elzakkers


   Hoe het allemaal begon

   Wie startte deze zoektocht naar het "erfgoed"?

   De grondlegger van dit onderzoek is wijlen
   Frans van Elsacker (Pater Juvenalis, 20-10-1917 < > 30-12-2002).
   De vele onderzoeken die zijn verricht, heeft hij, in het (nog) niet digitale tijdperk, aan het geduldige papier toevertrouwd.
   Bij het onderzoek, maar ook bij het nader vastleggen van de gegevens, werd hij op vele fronten geassisteerd door wijlen Herman van Elsacker (25-01-1940 < > 23-02-2011).
   De website, met daarin de familiegegevens, vele verhalen en belangrijke wetenswaardigheden,
   is echter met het verlies van Herman van Elsacker verloren gegaan.

   Door eerdere contacten zijn de gegevens wel in het bezit van Peter van der Eem gekomen.
   Het zou de intenties van Frans en Herman van Elsacker schaden, alhoewel de papieren gegevens zijn nagelaten aan Flip van Elzakker te Bergen op Zoom, die de verdere verificatie en aanvulling van de gegevens nastreeft, wanneer deze grote hoeveelheden aan verzamelde gegevens niet voor een ieder toegankelijk blijven.

   Het onderzoek is door hen in een aantal hoofdgroepen verdeeld. Deel I, vangt aan omstreeks 1350 te Meerle (BelgiŽ). Omstreeks 1615 vindt een splitsing plaats naar de andere delen. Deel IV leidt als eerste vervolgdeel naar de "verhollandste" familienaam van Elzakkers.

   Om de beschikbare gegevens op de website redelijk hanteerbaar te houden zijn de delen II tot en met V verder onderverdeeld in respectievelijk de delen VI tot en met IX. Deel VIII leidt uiteindelijk, in vervolg op deel IV, naar de directe relatie tussen de families van Elzakkers en van der Eem.

   Vele aanvullingen en/of verbeteringen zullen nog volgen. Immers, ons digitale tijdperk biedt naast meer onderzoeksmogelijkheden vanaf de bureaustoel, ook de gelegenheid tot sneller resultaat.    home  de roots van Wilma van der Eem - van Elzakkers